Fra jord til bord
Vi tror, at vi ved at have en god forbindelse til jorden, som vores mad dyrkes i og på, opnår en bedre forståelse og respekt for vores mad. Derved vil vi behandle maden som en værdifuld ressource, som ikke bare skal smides væk, når den ikke passer ind.
Undervisning i Folkets Have
Vi tilbyder skræddersyet forløb, hvor omdrejningspunktet er maden, naturen og begejstringen for den. Forløbene kan indeholde forplejning. Eksempel på et event:
Madevent med forplejning
Vi mødes på gården ca. kl. 10 og tager en kort rundvisning med fokus på de råvarer, der kan høstes. Jeg præsenterer mulighederne for menuen. Vi høster og tilbereder maden. Vi afslutter med fælles middag i drivhuset med egne producerede drikkevarer fx æblemost. Udenfor høst sæson vil vi nyde noget af maden, som har været opbevaret i koldrummet.
Æblemost event
Når efteråret er over os, nyder vi overfloden af vores skønne æbler. Det er ofte en hyggelig begivenhed, hvor familien kan få en tår af helt friskpresset æblemost. Eventet kan indbefatte at I selv medbringer emballage og tager æblemosten med hjem.
Permakultur
Rundvisning med fokus på Permakultur. I Folkets Have har vi meget forskellige dyrkningssystemer, som alle er opbygget og designet efter Permakulturens principper og etikker. Igennem rundvisningen fremhæves de forskellige principper og der vil være rig mulighed for at spørge ind til hvordan vi tolker de forskellige principper. Der kan ved en lignende rundvisning aftales om tilkøb af mad/te/kage.
Vil du høre mere om Folkets Have?
Du er altid velkommen til at kontakte os for at høre mere.